Evenemang

Söderköpings Konstrunda

Efter succén med ”Söderköpings konstpromenad”, där åtta elskåp dekorerades utmed Åpromenaden, från Garvaregården till Söderköpings Brunn, har det nu blivit en fortsättning. Den nya etappen innebär att det blir en hel konstrunda som fortsätter från Söderköpings Brunn, Skönbergagatan upp till Hagatorget och Storgatan tillbaka till Garvaregården. I samband med förlängningen byts namnet till just ”Söderköpings konstrunda”. Med tidigare åtta skåp och tillkommande nio, är det totalt 17 målade elskåp i centrala Söderköping.

Konstprojektet initierades förra året av Söderköpings-Posten som därefter har samarbetat med E.ON och Söderköpings kommun.
Inför etapp II inbjöd tidningen och samarbetspartners konstnärer och amatörer att inkomma med skissförslag under mars. Mottagandet blev fantastiskt. Inte mindre än 20 lokala konstnärer eller med lokal anknytning visade intresse, några genom att inlämna flera skissförslag.
Därefter utsåg en jury bestående av de arrangerade företagen nio förslag att komma till utförande. Alla konstnärer har erhållit ersättning för att förvandla skissförslag till utförda verk.

Ta chansen att träffa konstnärerna digitalt på Söderköpings-Postens hemsida där de berättar om sig själva och verken: www.soderkopingsposten.se/konstrunda.html
QR-koder finns också monterade på elskåpen.

Alla konstnärer kan vittna om den stora uppskattning som söderköpingsbor och andra visat under projektets genomförande. Resultatet är mycket lyckat. Konstnärer och andra har visat ett stort engagemang. Verken är av hög klass och visar på en stor bredd.
Tack till de värdar, företag och organisationer som finansierat etapperna.

Var med och tävla (fram till 20/8)! Talong finns i häftet som kan hämtas utanför Söderköpings-Posten eller på Söderköpings turistbyrå på Stadsbiblioteket Stinsen eller i Söderköpings-Postens sommarnummer.

29nov
30nov
01dec
02dec
03dec
04dec
05dec
06dec
07dec
08dec
09dec
10dec
11dec
12dec
13dec
14dec
15dec
16dec
17dec
18dec
19dec
20dec
21dec
22dec
23dec
24dec
25dec
26dec
27dec
28dec
29dec
30dec
31dec
Evenemanget pågår till den den 31 dec

Kontaktinformation

Storgatan 2 (Garvaregården - Söderköpings-Brunn, utmed Storån)
Söderköping
Kontaktperson: Daniel Serander
Telefon: 070-5506696

Arrangör: Söderköpings-Posten

E-post: daniel@soderkopingsposten.se
Hemsida: https://soderkopingsposten....

Hitta hit

Prisinformation

Gratis.