Evenemang

Vårsprattel på Ekö Gård

En del av: Ekö Gård - Gårdsbutik och trädgårdscafé

Under maj månad händer mycket på hos oss på Ekö Gård. I växthuset har de små grönsaksplantorna nyligen fått sin plats och ute i köksträdgården spirar sparris och rabarber tillsammans med andra tidiga grönsaker och bärbuskar. Löken och potatisen är redan satt i jorden, men nu måste även årets nya fröer och plantor sättas för att senare i år ge oss frukt och grönsaker.

Gårdens får har nyligen fått lamm och de flesta har flyttat ut från "fårhotellet" och går nu och betar i hagarna runtom. Lammen är väldigt nyfikna och lite skraja, men vill gärna hälsa på alla som kommer.

Hönshuset ska vårstädas medan hönsen febrilt pickar på allt som är grönt och ger oss dubbelt så många fler ägg än i vintras.

Om du blir sugen på en fika kan du slå dig ner under äppelträden eller i växthuset och njuta av hembakat eller en glass.

I vår gårdsbutik hittar du framför allt ätbart från egna gården. Vi har lammkött och lammkorvar till grillen eller grytan. Du hittar marmelader, chutneys och under sommaren egenodlade grönsaker. Och så har vi såklart ägg från de egna hönsen.

Här kan du även köpa gårdens mjuka, lockiga lammskinn och skinnhantverk av olika slag. Vi har dessutom ett urval av keramik, smide och mathantverk som skapats av gårdar/hantverkare nära oss. Här finns också inredning för hem och trädgård.

Kontaktinformation

Ekö Gård 1
614 98 Sankt Anna
Telefon: 046-0702676061

E-post: ekogard.sanktanna@gmail.com
Hemsida: http://www.ekogard.nu

Hitta hit