Ramundersagan – varje söndag i advent

den 12 december 2022
Det mytomspunna Ramunderberget reser sig över havet och ger Söderköping en mäktig inramning. Ramunderberget har en lång och även mytomspunnen historia. Ibland sägs det att Ramunder var en jätte, andra gånger ett troll. Lika ofta beskrivs han som en viking, en riktigt stor och stark sådan.

I förra årets adventssaga bjöds vi på en miniteater om självaste Ramunder i S:t Laurentii kyrka, där man också kunde se en ny stjärna tändas på Ramunderberget varje söndag i advent.

I år får man chansen att uppleva den magiska och mystiska Ramundersagan vid Ramunderbergets fot, på andra sidan Göta Kanal, vid Kanalhamnen.

Här får man möta vår magiska sagoberättare varje söndag i advent när hon berättar vår adventssaga på sitt eget gåtfulla och sagolika vis.

Se filmen här!

Sagan inramas med en fackelvandring genom pittoreska Söderköping, stämningsfull levande musik och så en ny stjärna som tänds på berget.

Och vem vet? Kanske självaste tomten klättrar ner från berget för att dela ut små klappar till barnen för att sedan åka iväg med sin häst och släde som väntar på att få fira in julen sista advent?

Fackelvandringen och adventssagan om Ramunder blir ca 45 min lång och passar gammal som ung. Ett fint sätt att göra alla adventssöndagar lite extra mysiga och stämningsfulla med både familj och vänner!

Samling kl 17:00 på Rådhustorget, avslutas i Kanalhamnen.

Guide Barbro Mellqvist

Sagoberättare Ulrika Bäckström