Söderköping tipsar om alternativ, lokal julhandel

den 15 februari 2021
Söderköpings listar Covid-19anpassade företagare i syfte att tipsa och inspirera till lokal konsumtion inför jul och mellandagar. Genom gemensamt ansvar och butiker och restaurangers anpassningar kan lokal handel fortsätta även i år.

 

 

- Söderköping är en fantastisk stad att julhandla i, med små, personliga butiker och restauranger. Atmosfären är nästintill magiskt tack vare ljussättningen i december. Dessutom möjliggörs en trygg och anpassad julhandel genom att handlarna erbjuder alternativ som kan passa alla, säger Therése Eklöf, näringslivs- och turistchef i Söderköping. 

Listan med Covidanpassade företagare är en ambition att uppmuntra även de som normalt arbetar på andra orter och nu arbetar hemifrån att handla lokalt inför jul. Lokal konsumtion är avgörande för den lokala handel- & servicebranschens överlevnad efter pandemin. Samtidigt är det samstämmigt med Söderköpings kommuns arbete med de globala hållbarhetsmålen.

Gemensamt ansvar

Listan med Covidanpassade företag ingår i kampanjen #SupportYourLocalSöderköping och påminner även om allas gemensamma ansvar. Att planera sina inköp inför handlingsrundan, kontakta butiken eller restaurangen innan och säkerställa korta besök på plats är några sätt att ta gemensamt ansvar. Allt för att undvika trängsel.

Listan med Covid-19anpassade företagare hittad du här och uppdateras löpande