Vinter på skridskor

Den konstfrusna isbanan på Vikingavallen inbjuder till allmänhetens åkning både med och utan klubba och puck. Sedan isrinken invigdes 2018 har den blivit en attraktion både för Söderköpingsungdomar, barnfamiljer och även besökare från andra kommuner.
Beroende på väderlek hålls isbanan öppen från mitten av december till slutet av februari. För mer information om öppettider, se kommunens hemsida. www.soderkoping.se/kultur-fritid/natur-friluftsliv/skridskoakning.
På flera platser i Söderköpings kommun spolas det is när vädret tillåter och årets nyhet är plastis på Kanalscenens dansbana i Kanalhamnen som är väderoberoende.
När kylan slår till och isarna ligger blanka finns det goda förutsättningar för att åka långfärdsskridskor på flera av kommunens insjöar, eller varför inte en tur i Sankt Annas fantastiska skärgård. Innan du ger dig ut på sjöar eller i skärgården, följ alltid de råd som gäller för skridskoåkning och följ de rekommendationer som finns om de isar du ska åka på. Flera föreningar, såsom exempelvis Friluftsfrämjandet har många tips och råd för den som vill lära sig mer om långfärdsskridskor.
Att åka skridskor på Göta kanal är populärt och en upplevelse utöver det vanliga. Nu renoveras kanalen och på sträckan Tegelbruket – slussen i Söderköping är kanalen tömd på vatten. På Götakanalbolags hemsida finns mer information om vilka sträckor som renoveras.