Trafik- och parkeringsinfo inför Diggiloo

Söndag 7 augusti gästas Söderköping av sommarshowen Diggiloo på Vikingavallen. Den här informationen riktar sig främst till dig som ska gå på showen. För övriga Söderköpingsbor är det bra att känna till evenemanget och att det kommer att bli mycket trafik runt Vikingavallen, Ringvägen och intilliggande gator.

Hålltider
De tillfälliga parkeringarna öppnas kl. 15.00
Entrén till Diggiloo öppnar kl. 16.00
Showen startar klockan 18. Entré Vikingavallen, från Ringvägen.
Showen slutar ca kl. 21.30
De tillfälliga parkeringarna stänger kl. 00.00

Här nedan finns trafikinformation som vi hoppas ska underlätta i trafiken, minska köbildning och undvika trängsel på plats, men räkna med att det är risk för köer.

Om du kommer tidigt passa på att besöka Söderköping, se mer tips och information på visit.soderkoping.se

Med buss
Från Norrköping kan du välja buss 450 och 460, och vill du ta en lite längre promenad stannar även buss 46 i Söderköping. Kommer du från Valdemarsvik kan du åka buss 460 och buss 46, den senare blir en längre promenad.

Du hittar aktuell tidtabell på Östgötatrafikens webbplats, ostgotatrafiken.se eller i deras app.

Med cykel
Söderköping är litet och avstånden är korta, så cykla gärna om du har möjlighet. Cykelparkering kommer finnas vid Söderköpings bio, Salong Ramunder.

Med bil
Om du väljer att ta bilen hittar du parkering på befintliga och tillfälliga parkeringar. De tillfälliga parkeringarna öppnar kl. 15. Parkeringsvärdar kommer att finnas på de tillfälliga parkeringsplatserna.

Kom ihåg att lägga upp p-skivan.

Karta över parkeringsplatser: https://www.naturkartan.se/sv/soderkoping

Observera att vägen är avstängd mellan korsningen Storängsgatan/Storängsallén/Ringvägen och korsningen Ringvägen/Storängsparken.Om du kommer från Norrköpingshållet tänk på att bron över Göta kanal öppnas varje hel och halv timme mellan kl. 8-15 och endast varje hel timme mellan kl 15-18. 

Handikapp-parkering
Handikapp-parkering finns vid sporthallen Vikingen, begränsat antal.

På- och avstigningszon för färdtjänst och taxi
På- och avstigningszon för färdtjänst och taxi finns vid entrén till sporthallen Vikingen. Se märkning på plats.