Söderköpings gatufest 2022

Söderköpings Gatufest är ett nytt projekt som syftar till att skapa en kulturell plattform i Söderköpings stadskärna med stor kulturell bredd och innehåll samt mångfald.           

Tanken är att, olika aktörer inom musik och kultur får möjlighet att uppträda på gator och torg, innergårdar, på små och stora scener, (kanske på en båt eller flotte vid Göta Kanal), både lokala, regionala och rikskända aktörer. Några ledord är: genuint, småskaligt, hållbart, familjärt, kvalitativt, kreativt.   

Söderköping är en historiskt unik plats vid Göta Kanal. Marinen firar 500 år i år och Göta Kanal 200 år. Det vill vi lyfta under Gatufesten med passande tema.

 

SÖDERKÖPINGS GATUFEST 17–18 juni 2022!

Gatufesten är till för alla! Oavsett ålder, bakgrund, sammanhang eller smak. De här dagarna ska Söderköping fyllas av musik, sång, dans, cirkus, akrobatik, konst och kreativitet.

 


Hela stadskärnan sjuder av liv och aktivitet när musik och kulturutövare från hela regionen samlas för Söderköpings gatufest under dagarna två. På både väntade och oväntade platser möter besökaren musik och kultur för alla smaker.

Gatufesten inleds med att P2 Klassisk morgon livesänder från Göta kanalhamnen och avslutas lördag den 18 juni med Bruno Mitsogiannis i vackra Brunnsparken.

Fredag 17 juni direktsänder Sveriges Radio och Klassisk morgon i P2 från gästhamnen i Söderköping mellan klockan 7.00 och 10.00. Välkommen att följa direktsändningen på plats och önska den klassiska musik som du gillar allra mest. Mycket musik och intressanta gäster.

 

Mer information och program kommer inom kort

 

 

Vid frågor, kontakta vår evenemangskoordinator Åsa Sjöberg,

e-post: asa.sjoberg2@soderkoping.se, tel: 0121-184 27.