Söderköpingsjul hela december 2020

den 7 oktober 2021
Från den 28e november och genom hela december fram till julafton förvandlas Söderköpings stadskärna till en glittrande advents stad.

Då kan alla oavsett ålder uppleva Söderköpingsjul på egen hand.

 

Runt om i den lilla staden glittrar adventsljus i träd och skyltfönster. Tillsammans med lokala kultur- & konstutövare och butiker skapar Stadskärneföreningen och Söderköpings kommun en miljö som bjuder in till njutning utomhus. Under hela adventsmånaden erbjuds flera olika promenader på olika teman. Däribland en konstadventskalender av föreningen BlandArt i butikernas skyltfönster, förskolornas pysseltävling kan ses i Stinsens fönster, rösta på ditt favorit Vinterlandskap, en Råttjakt med jultema för de minsta, två olika tipspromenader med fina vinstmöjligheter och inte minst promenaden längs Ån där de nymålade elskåpen kan beskådas.

Söderköpingsjul inleds med klockringning i de centrala kyrkorna klockan 10 på lördagen den 28e november. Då avtäcks stadens butiksfönster och den årliga julskyltningstävlingen drar igång.

Traditionsenligt kan barnen lämna sin önskelista till Söderköpings egen medeltida tomte i tomtestugan på Rådhustorget. Har barnen tur skymtar de honom när han passerar för att hämta önskelistorna.

Söderköpings medeltida jultomte, fotograf: Joel Holmqvist

Söderköpingsjul bjuder dessutom på två digitala nyheter. Varje söndag tänds stadens nya adventsljus på en väl synlig plats samtidigt som sagan om hur Ramunderberget fick sitt namn berättas i digitala kanaler. Dessutom startas stadens egen, digitala adventskalender den 28e november, där följaren får träffa lokala personligheter och företagare och dessutom besöka olika platser i kommunen. De digitala aktiviteterna hittas på Visit Söderköpings sociala medier, webb och youtubekanal.

Välkomna till Söderköpingsjul i december!

 

Torghandel:

Det finns möjlighet att stå som torghandlare vissa dagar under Söderköpingsjul samt resten av året.

Utställare/torghandlare: kontakta idrott.fritid@soderkoping.se för intresseanmälan.