Turistinformation

Välkommen till oss på Visit Söderköping!

Du kan nå oss via telefon 0121-181 60 vardagar mellan kl 10-14, via mail: visit@soderkoping.se eller i sociala medier på Facebook och Instagram @visitsoderkoping.se

Digital information om boende, sevärdheter, aktiviteter, evenemangskalender, friluftsområden och mycket annat hittar du på: visit.soderkoping.se

Året runt kan du få personlig service eller hämta broschyrer på någon av våra InfoPoints. Våra InfoPoints är strategiskt belägna runt om i kommunen, du ser dem på kartan nedan. Klicka på symbolen för att läsa mer om respektive ställe, observera att vissa av dem har minskade öppettider under lågsäsong.

På Stinsen, Margaretagatan 19, hittar du broschyrmaterial, kartor, möjlighet att låna dator, skriva ut och tillgång till gratis internet. Även viss försäljning av vykort och souvenirer. Under sommaren bemannas turistinformationen på Stinsen.


Fiske & Naturupplevelser

Fiskekortet köper du på Stinsen eller på ifiske.se.

Affischering
Aktuella anslagstavlor för offentlig affischering finns på/vid:

Stinsen – Margaretagatan 19
Hagatorget
Rådhustorget
Parkering
För bil, husbil och buss på söderköping.se

 

 

Infopoints
Här finns information om staden, landsbygden och Sankt Anna skärgård ur ett besöksperspektiv. Utbudet ser lite olika ut på olika platser men gemensamt är att samtliga har ett utbud av broschyrer och kartor om Söderköpings samt att personalen har en utökad kunskap för att hjälpa dig som besökare i vår stad.

 

 

Övrig Besöksservice:

Turistbyrån Stinsen - självservice, Margaretagatan 19

Ambulerande turistinformatör (endast sommartid)

 

Kontaktuppgifter Visit Söderköping:

Telefonnummer 0121 - 181 60 vardagar kl 10:00 - 14:00

Epost: visit@soderkoping.se

Vi besvarar mail löpande.

 

 


Vad är en InfoPoint?
Mötet mellan människor är det som uppskattas mest vid sidan av våra kända reseanledningar.  Vi möter gäster och besökare i staden via ett flertal digital kanaler, genom Turistbyrån men tror att det personliga mötet där människor redan är blir allt viktigare. En InfoPoint kan vara ett galleri, en butik, ett hotell eller en bensinmack. Det som gör InfoPointen är människorna, engagemanget och kunskapen om staden.

När din verksamhet blir en InfoPoint får ni:

Utbildning/information om uppdraget och grundläggande värdskap kring Söderköping.
Certifiering (diplom på plats och spridning i våra kanaler vilka som är InfoPoints)
Löpande förhandsinformation inför större händelser/evenemang i staden.
Broschyrställ och uppdaterat material om Söderköping som destination.
Ett intressant och givande nätverk.
Kostar det något?
Nej! Att vara en InfoPoint kostar inget i kronor och ören. Du och din personal kan behöva lägga en del tid på genomgång, en kortare utbildningsinsats och löpande ajourhållning av kunskapen. I gengäld får din verksamhet ett bredare värdskap, utökad kompetens och förhoppningsvis fler nyfikna besökare.

Vad krävs av mig?
Ditt engagemang för Söderköping är nyckeln till framgång. Därutöver behöver er personal få en kortare information/utbildning samt att ni har möjlighet att avsätta en liten yta i era lokaler för broschyrställ.

Hur ansöker jag?
Det är enkelt, börja med att ta kontakt med Petra Östelius, koordinator på Näringsliv och turismenheten, Söderköpings kommun. Viljan och engagemanget är de bästa förutsättningarna, men självklart måste vi ta en viss hänsyn till geografisk spridning.