Tips på vinteraktiviteter

Äntligen har snön fallit och solens strålar skiner på oss och Söderköping har förvandlats till ett gnistrande vinterlandskap. Vad är bättre än att ge sig ut i naturen, längdskidsspåren  eller susa ner i pulkabacken. Här listar vi tips på vinteraktiviteter.

Längdskidor

I Söderköpings kommun finns det vid snö längdskidsspår vid Petersburgs motionscentral på Ramunderberget, Alboga vid SOK stugan, Hylinge golfbana samt Göta kanal Tegelbrukets sluss i Söderköping till Mem.

Läs mer här

 

Kottebanan

Äventyrsbana i skogsmiljö för barn från ca fem år och uppåt. Här kan barnen klättra, balansera, åka linbana och öva upp sina motoriska färdigheter på ett lekfullt sätt. I närheten till kottebanan finns även grillplats med bänkar och längre in i skogen tre vindskydd med eldstad. 

Läs mer här

Åka skridskor

Inför årets säsong har vi glädjen att meddela att Isbanan på Vikingavallen är reparerad. Den konstfrusna isbanan på Vikingavallen inbjuder till allmänhetens åkning både med och utan klubba och puck. Sedan isrinken invigdes 2018 har den blivit en attraktion både för Söderköpingsungdomar, barnfamiljer och även besökare från andra kommuner. Beroende på väderlek hålls isbanan öppen från mitten av december till slutet av februari. För mer information om öppettider, se kommunens hemsida.

Långfärdsskridskor

När kylan slår till och isarna ligger blanka finns det goda förutsättningar för att åka långfärdsskridskor på flera av kommunens insjöar, eller ta en tur i Sankt Annas fantastiska skärgård. Varför inte åka ut en solig vinterdag med matsäck och gott sällskap? Kom ihåg att alltid följa de råd som gäller för skridskoåkning på naturis och de rekommendationer som finns om de specifika isar du ska åka på. Flera föreningar, såsom exempelvis Friluftsfrämjandet har många tips och råd för den som vill lära sig mer om långfärdsskridskor.

På Fritidslagret i Söderköping kan du låna skridskor, hjälm, klubba, puck och mycket annat helt gratis! Ett gott alternativ för såväl miljö som plånbok. Du hittar Fritidslagret i det gula huset bakom sporthallen Vikingen eller ”Gamla tvätten” som många säger. För mer information om Fritidslagret,
se kommunens hemsida. 

 

Åka pulka

Susa ner för en av de många pulkabackar som finns i Söderköpings kommun, de mest populära är Korskullens camping och Petersburgs motionscentral på Ramunderberget.

 

Vandra

Upplev de många vandringslederna som finns under vintertid. Kolla in Naturkartan.se för att se alla leder.

 

 

Grilla

Ta med marshmallows, korv eller något annat och grilla som helgmys eller lunch.

Du hittar grillplatserna här

 

Upplev Madickenfilmernas inspelningsplatser på egen hand

Filmerna om Madicken spelades in i Söderköping 1978 och 1979, med många söderköpingsbor som statister och miljöerna som användes i filmerna känner man igen än idag.

Mer information här

 

Behöver ni mer inspiration? Besök oss våra sociala kanaler @visitsoderkoping