Advent och jul i Sankt Anna

Glänsande isar och krispig snö, visst hoppas vi att Sankt Anna kommer att bjuda på riktigt vackra vintervyer under december. Om inte så finns det ändå mycket att både uppleva och utforska denna sista månad på året

Advent och jul i Sankt Anna

Glänsande isar och krispig snö, visst hoppas vi att Sankt Anna kommer att bjuda på riktigt vackra vintervyer under december. Om inte så finns det ändå mycket att både uppleva och utforska denna sista månad på året. Det är många som vandrar på naturslingorna, vinterbadar (!) och paddlar så länge det finns öppet vatten. Carina Bergqvist är en av dessa “åretruntpaddlare”. Lördag den 20 november  kl 14:00 i matsalen, St Anna skola, berättar hon om och visar foton från naturen i ytterskärgården.

Bingo och tomtetramp

Vill man hellre vistas inomhus sker det en hel del närmaste tiden. Den 24 nov kl 18:00 bjuder hembygdsföreningen Vikingarna in till traditionell bingo i Bottna Bygdegård.

Den 4:e december händer det extra mycket ute i skärgården. Skärgårdsmuseet har öppet kl 11-14 med bl a liten julutställning. Hembygdsföreningen anordnar då också “Tomtetramp”, dvs en tipspromenad för hela familjen på naturstigen, start vid museet.

Samma dag kl 11-15 är skolmuseet i Gula Huset öppet för nostalgiska minnen kring hur det var i skolan förra seklet och med försäljning av gamla skolböcker.  I matsalen i Sankt Anna skola anordnar Röda Korset liten julloppis och serverar adventskaffe.

Mat och mys

Julbord och julkaffe finns också under december i Skärgårdsbyn Mon, på Stegeborgs hamnkrog, Ekö gård och Magasinet. Mer info om öppettider och erbjudanden etc finns på sanktannaportalen.com.