Nyårspromenad i skenet av fladdrande ljuslågor

Sandra Sandborg Johansen, Kultursekreterare Söderköpings kommun
den 15 november 2021 Sandra Sandborg Johansen, Kultursekreterare Söderköpings kommun
Välkommen på årets nyårspromenad! En ny tradition från 2020, året när pandemin hindrade oss från det traditionella firandet på Rådhustorget.  Ambitionen var att ändå skapa en stämningsfull upplevelse med besökarna i rörelse. Resultatet blev en ljusfylld promenad utefter ån där människor kunde mötas på ett säkert sätt för att önska varandra gott nytt år. En väldigt välbehövlig, uppskattad och mysig stund som nu återuppstår och utvecklas.

Sprakande eld i eldkorg

Kanske väljer ni att börja nyårsfirandet med nyårspromenaden eller så blir det en välkommen anledning att sträcka på benen efter en bit mat. Oavsett vilket, så kommer promenaden att kantas av flödande ljus och musik, och bjuder självklart även på en traditionell nyårshälsning.

Har vi riktig tur har Åpromenaden smyckats i vitt under julen, eller kanske faller snöflingorna medan vi går och skapar det härliga knarret av nyfallen snö under fötterna. Mot en fond av ljusslingor i träden, ljusbollar under broarna och ljudet av åns sakta porlande vatten, tänder vi hundratals marschaller och levande ljus.  

 

Längs sträckan möter ni kommunfullmäktiges ordförande Anders Eksmo som framför en nyårshälsning till alla söderköpingsbor och även Olle Hilleberg som framför några mäktiga sångnummer. Kanske blir det lite mer underhållning – men det håller vi lite hemligt tills vidare…

Håll utkik efter hålltider och mer information i evenemangskalendern på visit.soderkoping.se