Jul på landet

 

Under hela december månad pågår Söderköpingsjul i hela kommunen.  Varför inte njuta av ett julbord på Thorstorps gård eller Vänneberga gård längs Göta kanal eller besöka Café Jägmästargården för gröt och skinksmörgås på självaste julafton.  

Olofstorps lantgård i Mogata, söder om Söderköping. Här finns det möjlighet att uppleva hur det är att bo på en lantgård, kela med djuren eller delta i aktiviteter som att binda egna julkransar.  

 

Njut av julens toner

Västra Husby kyrka bjuder på A Capella-jul med S:t Olofs kammarkör en finstämd julkonsert med körklang i fokus.  28 december anordnas Julkonsert med Sankt Anna Vocalensemble i Sankt Anna kyrka. Se evenemangskalendern för fler konserter.

 

På landsbygden finns det mycket att njuta av en kall vinterdag

Om vädret tillåter kan skridskoentusiaster även åka på flertalet sjöar, vattendrag och hav runt om i kommunen. Exempelvis Klarsjön, Göta kanal och Sankt Anna skärgård. Större isytor som dessa lämpar sig väl för turer på långfärdsskridskor. Vad sägs som att åka ut en solig vinterdag med matsäck och gott sällskap? Det är jätteviktigt att alltid följa de råd som gäller för skridskoåkning på naturis och de rekommendationer som finns för de specifika isar du önskar åka på.  Vid mildväder finns såklart Hylinge golfbana, Söderköpings Golfklubb i Västra Husby, Discgolf i Östra Ryd och för en aktionfylld dag  Gårdeby funpark där paintbollgevären står redo. 

Fler aktiviteter och resmål finns på Evenemangskalendern eller visit-soderkoping.se