Upplev en riktig Söderköpingsjul

Efter förra årets succé smyckas Söderköping återigen med ljus och pynt under hela december och januari. Runt om i stadskärnan möts besökaren av stämningsfulla installationer, ljussatta platser som inbjuder till möten och fotografering och inte minst inspirerande utsmyckning inför juletiden.

 

Ta en promenad och njut av ljusen i den lilla staden. Vid Hagaparken kan du vila benen i den ljussmyckade hammocken. När det sedan spritter i benen igen, kan turen gå vidare till Kanalhamnen där den lilla dansbanan förvandlats till en konstgjord isbana. Isbanan är öppen alla dagar för alla skridskosugna barn och familjer. Nere vid Rådhustorget kan barnen som traditionen bjuder lämna sin önskelista till tomten i brevlådan vid tomtens stuga. Och där, intill ån på andra sidan Rådhusbron, hänger också julkortsramen, som redan i förra årets skepnad spreds som en digital julhälsning över världen. Med årets nya utsmyckning finns de bästa förutsättningarna för personliga julkort även i år, så ta med hela släkten på ett photo-moment!

Icke att förglömma är naturligtvis julskyltningen! Runt om i stadskärnan har handlarna skyltat med stor fantasi och energi för att delta i Föreningen Stadskärnans årliga julskyltningstävling. Varje dag fram till julafton presenteras en ny lucka i BlandArts konstkalender i stadens skyltfönster. På biblioteket Stinsen visas under hela december bidragen till förskolornas pysseltävling som i år har temat Hållbara vinterlandskap.

Varje adventssöndag presenteras en ny del av Ramundersagan som hade digital premiär förra året, nu kan den alltså upplevas på plats. Samtidigt med sagoläsningen sker också den nu traditionsenliga tändningen av Adventsstjärnorna på Ramunderberget varje advent.

 

Kronan på verket under Söderköpingsjul tycker många stadens traditionsenliga julgranar är, som blivit vida kända i Östergötland för sin fina form och ståtliga fura. Dessutom presenteras i år några nyheter bland miljöbelysningen, håll utkik under promenaderna i stadskärnan.

Mer information: visit.soderkoping.se
Söderköpingsjul är ett samarbete mellan Söderköpings kommun, Fastighetsägarnätverket, Föreningen Stadskärnan och övriga handlare.